Inger & Henning, forside > Dåbskjole

Min dåbskjole

Da jeg stod og gjorde min dåbskjole i stand til et nyt lille familiemedlem fik jeg lyst til at prøve at samle billeder af de børn, der er døbt i dåbskjolen.

Det er min MORMOR der har lavet kjolen. Den er syet af fint hvidt stof og forsynet med håndstrikkede blonder. Forneden en ca. 12 cm bred blonde med tunger. Lidt længere oppe en indsat ca. 12 cm bred blonde. Endelig en meget rynket krave i samme mønster som den nederste blonde.

Min MOR fik broderet navne og datoer på kjolen, når nogen i familien blev døbt i den. Efter at det er blev umuligt at finde forretninger, der kan lave slige ting, har jeg selv broderet på den.

Der var også en del børn i MORS og FARS omgangskreds, der blev døbt i dåbskjolen, men jeg har ikke styr på hvem det var.

Min søster fik tvillinger, derfor er der et navn for meget på kjolen. Gunnar blev døbt i en anden dåbskjole, som MORMOR lavede magen til til sin ældste søn og hans familie på omtrent samme tid. Jeg ved, at en stor del at børnene i ESKE familien blev døbt i denne dåbskjole.
Kjolerne indgik i en udstilling "Dåbstøj i 300 år", som blev vist på Koldinghus i 2011 i anledning af kronprinsparrets tvillingefødsel

Se omtale i "Jydske Vestkysten"

Gudron, Gunnar og Christian med børn foran dåbskjolerne, som de alle er døbt i.

På de følgende sider er billeder af de børn i familien, hvis navne er broderet på min dåbskjole:

Billeder af dåbsbørnene fra Kaaregaard.

Billeder af kusiner og fætre i Eske familien.

Billeder af dåbsbørnene fra Gundershøj, hvor min faster Marie og onkel Marius boede.